از شغلتان متنفرید؟ ۶ دلیل برای آنکه نباید استعفا بدهید!

گاهی اوقات افراد در شرایط سختی برای حفظ شغل خود قرار می گیرند؛ شرایطی که در آن نه راه پیش دارند و نه راه پس. مانند زمانی که به هر دلیل از شغل خود متنفر می شوید. این تنفر ممکن است عمیق و ریشه دار و یا تنها از سر خستگی و کسالت باشد. ممکن است یک بحث ساده با همکارتان، وظایف کاری خسته کننده، اضافه کاری های طولانی، موقعیت مکانی نامناسب محل کار و یا نارضایتی از میزان حقوق باعث شود به این فکر بیفتید که باید استعفا دهید و استعفا دادن را در واقع پناه آخر خود می بینید. در حالی که این مشکلات قابل حل هستند. بنابراین نباید با هر دلزدگی کوچک تصور کنید که به انتهای خط رسیده اید و وقتش رسیده که استعفا دهید. بسیاری از دلزدگی های شغلی قابل حل هستند و نباید به آن ها به چشم نقطه ی پایان نگاه کرد. اگر شما هم تصور می کنید که از شغل تان متنفرید و هیچ رقمه قصد ادامه دادن به آن را ندارید در ادامه با ما همراه باشید چرا که قصد داریم دلایلی محکم برای اثبات اینکه استعفا سنگر آخر شما نیست را ارائه دهیم.

برای شرکت در بهترین مشاوره شغلی با کارشناسان کارآزموده در تماس باشید

 

دلایل اهمیت حفظ شغل

  1. عینک بدبینی را چشمان تان بردارید

اگر تصور می کنید با خارج شدن از شغلی که در آن هستید و وارد شدن به جایگاه شغلی بعدی همه چیز در اصطلاح برایتان گل و بلبل خواهد بود سخت در اشتباهید. شما باید به هر جایگاه شغلی به شکلی واقع بینانه نگاه کنید و صرفا معایب آن را نبینید. مطمئنا هر شغل در نوع خود دارای مزایا و معایب خاصی می باشد. محال است بتوانید شغلی را پیدا کنید که سراسر مزایا باشد. اگر در این فکر هستید که می توانید به چنین موقعیتی دست پیدا کنید در خیالی خام به سر می برید. بنابراین سعی کنید به جای نگرش بدبینانه نگرشی واقع بینانه داشته باشید و همه چیز را منطقی ارزیابی کنید. بنابراین خواهید دید که شغلی که در آن هستید نیز مزایای خاص خود را دارد و هیچ شغلی عاری از معایب نیست. به شما توصیه می کنیم که تصمیم گیری عجولانه و غیر منطقی را کنار بگذارید و مزایا و معایب شغل تان و شغلی که قرار است بدان وارد شوید را لیست کنید. مطمئنا خواهید دید که مشاغل دیگر نیز چندان آش دهان سوزی نیستند و هر جا که روید آش همان آش است و کاسه همان کاسه. بنابراین سعی کنید دیدی منطقی داشته باشید  و دست از ایراد گیری بردارید.

  1. پشت خود را به دست خودتان خالی نکنید

شما زمانی که قصد استعفا دارید نباید شغل تان را به سادگی و به سرعت رها کنید اما چرا؟ به این دلیل که پروسه یافتن شغل جدید پروسه ای طولانی و زمان بر است و ممکن است ماه ها در پی یافتن شغل دلخواه تان باشید در حالی که شغل قبلی را به سادگی رها کرده اید و اکنون دست تان از لحاظ مالی خالی شده. شما تا چه حد اطمینان دارید که با رها کردن شغل فعلی تان شغل بعدی اصطلاحا پشت در ایستاده و منتظر شماست؟ ممکن است ماه ها مجبور به دوندگی شوید و در نهایت با خستگی، مشکلات اعصاب و روان و نا امید مواجه شوید. بنابراین به محض اینکه از شغل تان دلزده شدید و یا با مشکلات گوناگون در محل کارتان روبرو شدید نباید اقدام به استعفا نمایید چرا که مطمئنا از لحاظ مالی به ناگهان زیر پایتان خالی خواهد شد و مشخص هم نیست که تا چه مدت بعد می توانید این خلا را جبران کنید. بنابراین هیچ گاه بدون فکر و بی منطق خود را در تهدیدهای مالی قرار ندهید. سعی کنید تا زمانی که از یافتن شغل جدید مطمئن نشده اید در شغل فعلی تان بمانید. آنگاه که زیر پایتان محکم شد و خیال تان از بابت یافتن شغلی جدید آسوده گردید می توانید استعفای خود را ثبت کنید.

برای سنجش فردی خود شرکت در پرسش نامه خودکارآمدی کارآزموده را از دست ندهید.

 

  1. به تاثیرات بلند مدت شغل خود فکر کنید

گاهی اوقات یک موقعیت کاری به قدری در رزومه کاری شما تاثیر گذار است که باید شرایط کاری دشوار را به خاطر آن پذیرا باشید. مگر نه اینکه به دنبال تقویت نمودن روزمه کاری خود هستید و می خواهید رزومه ای قوی داشته باشید؟ بنابراین باید شرایط شوار محل کار و کارفرمای خود را نیز قبول کنید. فراموش نکنید که چیزهای ارزشمند به سادگی به دست نمی آیند. به طور مثال اگر در شرکتی اسم و رسم دار کار می کنید و می دانید که فعالیت شما در این شرکت برایتان رزومه ای قوی می سازد، سعی کنید شرایط کاری را به این امید برای خود آسان کنید. با فکر کردن به آینده و دستاوردهایی که بعدها نصیب تان خواهد شد بی شک می توانید روزهای سخت را ساده تر سپری کنید. شاید نتوانید از شغل خود به طور روزمره لذت ببرید و با حالی خوش از سر کار به منزل باز گردید اما داشتن نگاهی منطقی و عاقلانه به آینده می تواند امید را در دل شما زنده نگه دارد و شرایط را برای ادامه دادن آسان تر کند.

  1. رزومه خود را خراب نکنید

مطمئنا اینکه در رزومه تان حرفی از استعفا آورده شود، می تواند تاثیر منفی بر نگرش کارفرماهای بعدی داشته باشد. اغلب کارفرماها می خواهند بدانند که چرا از شغل قبلی خود استعفا داده اید و در آن مداومت به خرج نداده اید. چه جوابی دارید بدهید؟ فرهنگ سازمانی نامناسب؟ موقعیت مکانی نامناسب شرکت؟ بحث با همکاران؟ ناراضی بودن از جر و بحث های کاری؟ و یا مشکلات تان با مدیر؟ بی شک تمام این موارد می تواند تاثیر منفی روی دیدگاه کارفرمای جدید شما داشته باشد. هرچقدر هم که سابقه ای طولانی در شرکت قبلی داشته باشید، باز هم استعفا دادن می تواند همچون یک لکه ننگ در رزومه شما ثبت شود و باعث ایجاد دیدگاه منفی نسبت به شما گردد. بنابراین همانطور که در بالا گفته شد، پیش از اینکه استعفای خود را بدهید در یک جایگاه شغلی مناسب فیکس شوید و به حفظ شغل خود فکر کنید. اینگونه می توانید به مدیرتان نیز ثابت کنید که در تلاش برای یافتن یک موقعیت بهتر درعین حفظ موقعیت قبلی بوده اید و در واقع هدف تان پیشرفت بوده نه چیز دیگری.

برای شرکت در انواع آزمون های روانشناختی حرفه ای با کارآزموده همراه باشید.

 

  1. برای حفظ شغل خود چیزهای جدید یاد بگیرید

تا زمانی که خود را به چالش نکشید، نمی توانید چیزهای جدید را بیاموزید. شما باید سعی کنید خود را در موقعیت های چالش برانگیز قرار دهید. شاید شغلی که از آن تنفر دارید، همان موقعیتی است که می توانید خود را در آن محک بزنید و چیزهای جدید از آن بیاموزید. برای حفظ شغل خود، سعی کنید دید منفی را کنار بگذارید و به جنبه های مثبت قضیه نگاه کنید. مطمئنا محیطی که در آن هستید می تواند همچون یک کلاس درس برای شما باشد و نکات زیادی را به شما آموزش دهد. سعی کنید از دیگران چیزهای مفید بیاموزید و صرفا به دنبال محیطی بدون چالش نباشید. محک زدن خود در اینگونه شرایط می تواند باعث شود شناخت بهتری نسبت به خود خواسته هایتان پیدا کنید. گاهی اوقات انسان ها با روبرو شدن به اولین چالش تصور می کنند باید از مسیر خارج شوند و راه دیگری را طی کنند در حالی که این چالش ها هستند که می توانند شما را به فولادی آبدیده تبدیل کنند و به شما راه درست را نشان دهند. بعد از روبرو شدن با چندین و چند چالش می توانید شناخت درستی از خود و خواسته هایتان کسب کنید.

  1. به فکر راه حل باشید نه پاک کردن صورت مسئله

بسیاری از اوقات می توان استعفا دادن را برابر با پاک کردن صورت مسئله دانست؛ در حالی که می توان برای این مسئله راه حل های مناسبی را پیدا کرد. چرا تا زمانی که می توان به فکر راه حل حفظ شغل بود، دائما صورت مسئله را پاک نمود. آیا با همکارتان به مشکل برخورده اید و مدتی ست با هم صحبت نمی کنید؟ آیا تصور می کنید این مشکل باعث شده جو کاری به قدری برایتان سنگین شود که راه دیگری جز فرار و استعفا ندارید؟ اگر چنین تصوری دارید سخت در اشتباهید. چرا که شما باید گفتگو کنید. اغلب مشکلاتی که در محیط های کاری رخ می دهد با گفتگو قابل حل هستند. بنابراین سعی کنید اگر با مدیر یا همکارتان به مشکل خورده اید موضوع را با یک گفتگوی اساسی حل کنید و به فکر فرار نباشید. اگر از حقوق تان ناراضی هستید سعی کنید موضوع را مدیرتان در میان بگذارید، شاید با یک گفتگوی ساده بتوانید ارتقای حقوقی که در فکرش بودید را کسب کنید. اگر از فرهنگ سازمانی نراضی هستید سعی کنید با مدیرتان گفتگو کنید و شرایط را برای او شرح دهید. احتمال اینکه بتوانید شرایط را به شرایطی مساعد تبدیل کنید بسیار زیاد است. بنابراین پیش از اینکه به استعفا فکر کنید به گفتگو و مذاکره فکر کنید چرا که قطعا عمده چالش هایتان با مذاکره حل خواهد شد.

برای ارسال رزومه شغلی هدفمند با کارآزموده همراه باشید.

 

نتیجه گیری

اگر در شرایطی از حفظ شغل قرار گرفته اید که تصور می کنید استعفا راه آخر شماست، توصیه می کنیم که دلایل گفته شده در این مطلب را بار دیگر مرور کنید. یک دلزدگی ساده، خستگی های فکری، بحث با همکاران و یا دور بودن محیط کاری نمی توانند دلایل محکمی برای استعفا باشند. سعی کنید به جای پاک کردن صورت مسئله به فکر یافتن راه حل باشید. بی شک با گفتگو و داشتن دیدگاهی منطقی می توانید ره راه حلی مناسب برسید.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *